Horeca

Horeca

De horeca-lessen  worden op het Twents Carmel College afdeling Praktijkonderwijs gegeven in een echte horeca-keuken.

In de horeca maken de leerlingen tijdens de les de produkten die tijdens de middagpauze  verkocht worden. Hierbij moeten de leerlingen assisteren. Tevens maken wij bestellingen klaar. Bij bestellingen kunt u denken aan bittergarnituur(hapjes), appeltaart, notentaart, monchoutaart en/of kwarktaart, cake.

 

In de 3e klas kunnen leerlingen deelnemen aan de SVA cursus ‘werken in de keuken’. De SVA cursus werken in de keuken is bedoeld voor jongeren die willen gaan werken in de horeca/cateringsector. De leerlingen worden geschoold in het verrichten van werkzaamheden in de keuken op basis van het arbeidstrainingsprogramma. De theoretische vakkennis en de praktische vaardigheden worden geëxamineerd door een onafhankelijke examinator van de KPC groep. Bij voldoende geschiktheid ontvangt de leerling een landelijk erkend certificaat met daarop het logo van de SVH- bedrijfsopleidingen.

 

Voor de bovenbouw(3e,4e en/of 5e klas leerlingen)  wordt er op maandagmiddag speciaal geoefend voor de bediening. Dinsdags wordt er in de bovenbouw geoefend met de theorie en praktijk voor het niveau Horeca Assistent(1) Donderdagmorgen zijn er praktijklessen voor de bovenbouwleerlingen die op deze dag géén stage hebben.

Meestal wordt de scholing gecombineerd met een stage in een catering, fastfood-bedrijf of instellingskeuken.

 

Tijdens alle lessen horeca, wordt er gelet op:

 

Praktische vaardigheden:

  • Werken met keukenapparatuur en – materialen
  • Schoonmaken
  • Snijden
  • Enkele kook- en bereidingstechnieken
  • Portioneren
  • De dingen doen die je worden opgedragen
  • Je aan de afgesproken werkmethode houden
  • Doorwerken en zelf werk zien
  • Veilig, hygiënisch en ergonomisch verantwoord werken
  • Van kritiek willen leren
  • Hulp vragen als dat nodig is
  • Sociaal vaardig zijn op de ‘werkvloer


Sociale vaardigheden:

  • Persoonlijke verzorging
  • Omgaan met collega’s
  • Klantbenadering
  • Werkhouding
  • Persoonlijke presentatie
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.