Tuinbouw

Tuinbouw

De leerlingen leren aan de hand van de praktijk zorg te hebben voor de natuurlijk omgeving in het algemeen. Door het "werken in de praktijk" kunnen de leerlingen zich een beeld vormen van het werken in de groensector. De leerlingen krijgen de volgende praktijkonderdelen aangeboden: tuinaanleg, tuinonderhoud, bosbouw en plantenteelt.

Hieronder vindt u een voorbeeld van een buitenschools project:
De leerlingen van de groenafdeling van het Praktijkonderwijs in Oldenzaal hebben onder andere de siertuin van verpleeghuis Gereia in Oldenzaal aangelegd. In deze tuin heeft het praktijkonderwijs een jeu-de-boulesbaan aangelegd, de tuin bemest, gazon ingezaaid en de tuin opnieuw ingeplant. Ook gaan de leerlingen in de toekomst deze belevingstuin onderhouden . Daarbij valt te denken aan: schoffelen, snoeien, blad opruimen e.d.
De eerste reacties van personeel en bewoners van het verpleeghuis zijn erg enthousiast. Voor onze leerlingen een verdiend compliment voor het harde werken in weer en wind.

 

 

De leerlingen krijgen in de loop van de groenopleiding de mogelijkheid om 5 certificaten te behalen die van belang zijn voor het werken in het groen. Het gaat om de volgende cursussen:

 

 

 

Bovendien is het praktijkonderwijs een samenwerkingsverband aangegaan met het AOC in Enschede waardoor de groenleerlingen ,die daarvoor geschikt zijn, in het laatste schooljaar niveau 1 (groene assistent) van het AOC kunnen behalen.

 

  Groendocent: Chris van Benthem

 

 

 

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.